fbpx

TÓTH ROLAND

SZÍNÉSZ 

Szakirányú tanulmányait a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalom-dráma tagozatán, a békéscsabai Regionális Színházművészetért Alapítványnál kezdte, majd a budapesti Nemzeti Színiakadémián és a Színház- és Filmművészeti főiskola színész szakán folytatta.

Színházi szerepeit a békéscsabai Jókai Színházban, a zalaegerszegi Hevesi Sándor színházban, a régi és új Nemzeti Színházban, a Magyar Színházban, a József Attila színházban, a Vidám Színpadon, az Éless-Szín társulatban, a budaörsi Játékszínben, valamint a dunaújvárosi Bartók színházban játszotta. 

Rádió műsorvezetőként dolgozott békéscsabai, zalaegerszegi rádiókban és a Juventus rádióban, amelynek négy évig az állomás-hangja is volt.

Televíziós műsorvezetőként a Magyar Televízió 576 kbyte és Pénz beszél, valamint a TV2 Életterek és Brandépítők műsoraiban láthatták.

A TV-nézők a Szeress most sorozat Balla Ivánjaként, és a Jóban-Rosszban Bodolai Bandijaként ismerhették meg, illetve a Praktiker reklámarcaként és hangjaként rengetegszer láthattuk.

1999 óta szinkronizál, készít hangalámondásokat, reklámokat. Több éve foglalkozik fiatalok szakmai képzésével.

 

1124 Budapest,  
Németvölgyi út 98.

+36 20 396 7481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.