fbpx

SZABÓ MÁTÉ

SZÍNMŰVÉSZ

Már tanulmányai alatt, 1993-tól a kecskeméti Katona József Színház több produkciójában is játszott, 2003-ban végzett a Pesti Magyar Színiakadémián, majd nyolc évig a Pesti Magyar Színház tagja volt. Ezt követően szabadúszó lett.Már tanulmányai alatt, 1993-tól a kecskeméti Katona József Színház több produkciójában is játszott, 2003-ban végzett a Pesti Magyar Színiakadémián, majd nyolc évig a Pesti Magyar Színház tagja volt. Ezt követően szabadúszó lett.

Vendégművészként játszott az Ódry Színpad, a Piccolo Színház és a Tropicarium Színház produkcióiban is. 2009-től a Pan-Kretárok   nevű szórakoztató színházi produkció létrehozója és előadója Andrássy Máté és Horváth Zoltán mellett.

Színpadi és filmes munkái mellett énekesként és televíziós műsorvezetőként is dolgozott, feltűnt olyan népszerű műsorokban is, mint például a Hal a tortán. 2019 és 2021 között szerepelt a Barátok közt című sorozatban, ahol Várhegyi Olivért formálta meg.

Rendszeresen szinkronizál, számtalan színésznek és karakternek kölcsönözte már hangját. 

A vígjáték sorozatok kedvelői az Agymenők Dr. Sheldon Coopereként ismerhetik, de sokaknak ismerős lehet a Vámpírnaplókból Damon Salvatore-ként vagy az Odaát Dean Winchester-ként, illetve Sonic, a sündisznó is az Ő hangján szólal meg. Az anime műfaj rajongói is hallhatták már sokszor, olyan népszerű sorozatokban mint a Bleach, a Naturo vagy a Fullmetal Alchemist, amiben a főszereplőnek, Edward Elric-nek kölcsönzi hangját.

Jelenleg a Discovery Science csatorna hangja.

1124 Budapest,  
Németvölgyi út 98.

+36 20 396 7481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.