fbpx

ŐSI ILDIKÓ

SZÍNÉSZ, SZINKRONSZÍNÉSZ

youtube 50

 

1986-tól 1988-ig a GNM Színitanoda növendéke.1994-ben a Magyar Színész Kamarától kapott Színész l. minősítést. Játszott prózai és zenész darabokban, vígjátékokban, mesejátékokban különböző karaktereket, drámai és komikai szerepeket. 

Jelenleg szabadúszó.

1995-óta szinkronizál. Rendkívüli sokszínűsége miatt az egyik legtöbbet foglalkoztatott szinkronhang, több száz filmben kölcsönözte már hangját nagyjából ugyanennyi színésznek, a különböző filmes műfajok legnagyobb spektrumában. Olyan világszerte ismert mozifilmekben hallhatjuk hangját mint a Jégkorszak, Amerikai rapszódia, A dilemma, Sex és New York 2, Dumb és Dumber kettyó vagy Az 50 első randi. 

Tv-s sorozatok tekintetében is hasonló kaliberű és méltán népszerű produkciókban kölcsönözte hangját: CSI: New York-i helyszínelők, Már megint Malcolm, Vámpírnaplók, Dr. Murphy, A rezidens, Foglalkozásuk amerikai, A Goldberg család, A király kedvence, Róma, Sabrina a tini boszorkány. Továbbá számos ismeretterjesztő filmben és dokumentumfilmben hallhatjuk narrációját.

1124 Budapest,  
Németvölgyi út 98.

+36 20 396 7481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.