fbpx

ŐSI ILDIKÓ

SZÍNÉSZ, SZINKRONSZÍNÉSZ

youtube 50

 

1988-ban végzett Gór Nagy Mária Színitanodájában, majd a Magyar Színész Kamarától 1994-ben színész minősítést kapott. A Népszínház társulatában kezdte karrierjét. 1991-től a győri Kisfaludy Színház tagja volt. Két évre rá a Békés Megyei Jókai Színházhoz szerződött és vendégművészként fellépett a Játékszínben is. 1995-től szabadfoglalkozású színész. 

Játszott Brecht Koldus operájában, Csurka István Házmestersiratójában, ahol Felleg Annaként remekelt. Heltai Jenő Naftalin című bohózatában Milka, A szabin nők elrablásában Róza, a Nápolyi álmokban Elvira, a Csókolj meg Alfrédban Lucile szerepében láthatták a nézők. De  Miller drámájában, a Salemi boszorkányokban vagy Euripidész: Andromakhéjában és is színre lépett.  Nagysikerű önálló esteket is tartott. Olyan hazai filmekben és sorozatokban is feltűnt, mint például  Mészáros Márta: Napló gyermekeimnek vagy a Szomszédok című teleregény.

1995 óta szinkronizál, több száz filmben kölcsönözte már a hangját a mozgókép világának széles spektrumán előforduló különböző figuráknak. Többek között olyan világhírű mozifilmekben hallhattuk szinkronizálni, mint az Amerikai rapszódia, Az 50 első randi, a Jégkorszak, a Dumb és Dumber vagy a Szex és New York. Számtalan sorozat-karakter bőrébe is belebújt például a Vámpírnaplók, a New York-i helyszínelők, a Dr. Murphy, a Goldberg család, a Szulejmán, a Róma vagy a Foglalkozásuk amerikai című produkciókban. Továbbá számos ismeretterjesztő és dokumentumfilmben is hallhatjuk narrációját, valamint a Magyar Rádió, a Danubius Rádió, a Sláger Rádió és a Neo FM műsoraiban is találkozhattunk szinte minden nap a művésznő  hangjával.

1989-ben Nívódíjat kapott.

1124 Budapest,  
Németvölgyi út 98.

+36 20 396 7481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.