fbpx

KISS ERIKA

SZÍNMŰVÉSZ

youtube 50

 

Mindig is színésznőnek készült. 10 éves korában lépett színpadra és ott is ragadt. Zeneiskolát is végezett, de a cselló nem lett akkora szerelme, mint a színház. 1986-ban szerzett színművész diplomát a Színház és Filmművészeti Főiskolán Szinetár Miklós osztályában

Főiskolásként a Vígszínházban játszhatott Garas Dezső, Kern András, Lukács Sándor partnereként. Diploma után a József-városi Színházhoz szerződött. 1992-ig volt a színház tagja.  Akkor döntött úgy hogy szabadúszóként folytatja a szakmát. Következett a Karinthy Színház, a békéscsabai Jókai Színház 1994-95-ig, ahol a Kaviár és lencse Valériáját játszotta Bajor Imrével. Ezután a Játékszín tagja volt 1 évig. 2013 óta minden nyáron Aquincumban játszik. 

A főiskola alatt kezdett szinkronizálni. Azonnal mély vízbe dobták, főszerepet kapott. Talán a legismertebb szerepe a Jóbarátok Mónikája, de a gyerekek jól ismerhetik a Harry Potterből is, hiszen az Ő hangján szólal meg a gonosz Dolores Umbridge, vagy  Bulma a Dragon Ball-ban.

Imád forgatni. Ő a Jóban rosszban Piroskája. Szereti támogatni a kezdő tehetségeket, sok sikeres vizsgafilmben vett részt. Évek óta készít fel gyerekeket felvételire, szeret tanítani.

1124 Budapest,  
Németvölgyi út 98.

+36 20 396 7481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.