fbpx

KISS ERIKA

SZÍNMŰVÉSZ

youtube 50

 

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán diplomázott 1986-ban, azonban jóval korábban, már 10 évesen színpadra lépett, mivel gyermekkora óta színésznek készült. 

Főiskolás évei alatt a Vígszínházban játszott,  illetve már ez idő alatt is forgatott, 1985-ben a Bródy Sándor színművéből készült filmben, A tanítónőben láthatta a nagyérdemű. A diploma 

megszerzését követően a Népszínház, a József-városi Színház és a Budapesti Kamaraszínház darabjaiban remekelt. 1992-ben szabadúszó színművész lett. 

1991-ben a Cinkekirály című kisjátékfilm egyik főszereplője volt, majd a TV2 népszerű Jóban Rosszban sorozatában, Piroska karakterét formálta meg. Láthattuk továbbá a Válótársak, a Két világ között és a Rossz versek című magyar alkotások szereplőjeként is.

Napjainkban elsősorban szinkronizálással foglalkozik. A magyar közönség jól ismerheti a Harry Potter filmek Dolores Umbridge-ének, a Dragon Ball Bulmájának, a Rakétacsapat Jessie-jének, a Knight Rider April-jének vagy a Fecsegő tipegők Angelica-jának szinkronhagjaként.

Az évek során olyan sztároknak kölcsönözte a hangját, mint például Courteney Cox, akit számos filmben láthattuk, a Sikoly filmektől kezdve a vígjátékokig, ám legtöbbet a Jóbarátok széria Monicájaként láthattuk, amiben szintén Kiss Erika hangján szólalt meg magyarul.

1124 Budapest,  
Németvölgyi út 98.

+36 20 396 7481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.