fbpx

FARAGÓ ANDRÁS

SZÍNMŰVÉSZ

youtube

 

Pályafutását 17 évesen a békéscsabai Jókai Színház társulatában kezdte stúdiósként, majd öt évre rá vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakára. Már az egyetemi évek alatt is játszott több Operettszínházi darabban, majd az egri Gárdonyi Géza Színház, később a  zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházhoz szerződött. Emellett a Veres1 Színházban is fellépett Paul Pörtner Hajmeresztő című bűnügyi komédiájában. 1997-ben visszatért gyökereihez, az Operettszínház társulatához, ahol azóta is oszlopos tag.

Számos hazai, filmes produkcióban is feltűnt. 

A magyar film és sorozat rajongók láthatták őt a Barátok köztben, a Jóban rosszban epizódjaiban, a Drága örökösökben, a Gálvölgyi showban, a Valami Amerikában vagy a Keresztanyuban.

Egyedi orgánuma sokak számára ismert lehet valamelyik film- vagy sorozatszereplő magyar hangjaként, de a méltán népszerű, online kvízjáték, a Honfoglaló narrátoraként  is hallhatjuk.

Az ő hangján szólal meg magyarul többek között Mr. Gibbs A Karib-tenger kalózaiból, az 

Oroszlánkirály élőszereplős változatának Pumbája, a Harag karaktere az Agymanókból, Leonard a Másnaposokból vagy Gusteau a L’ecsó-ból.

2009-ben Nívódíjjal, 2014-ben arany fokozatú  Pepita-díjjal ismerték el eddigi munkásságát.

1124 Budapest,  
Németvölgyi út 98.

+36 20 396 7481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.