fbpx

ELEK FERENC

SZÍNMŰVÉSZ

 

Már egész fiatalon tagja volt a Héttükör Színpadnak és a Nemzeti Színház Stúdiójának. Később felvételt nyert a  Színház- és Filmművészeti Egyetemre,  ahol 1998-ban végzett.  Azonnal a Katona József Színház szerződtette, melynek azóta is tagja. 

Rendszeresen vállal szerepeket független, alternatív társulatokban is, többek között a TÁP Színházában, a Stúdió K színpadán és a Godot Stand-Up Comedy Club Élet-játék improvizációs sorozatában, de láthatták a nézők a Millenáris, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Budaörsi Játékszín produkcióiban is.

A színpadi szereplés mellett már tizenévesen feltűnt a Szomszédokban, és azóta is rendszeresen láthatjuk olyan kaliberű produkciókban, mint a BUÉK, a Pesti balhé vagy a méltán népszerű Tanár című sorozat, melyben 2018-as indulása óta szerepel.

Rendszeresen szinkronizál, több száz filmben és sorozatban hallhattuk már különleges orgánumát. A 2019-es Oroszlánkirályban Zazu-nak, A Paddington kalandjaiban Paddingtonnak, a Wall Street farkasában Jonah Hillnek,  a Nyúl Péterben pedig a főszereplő Péternek kölcsönözte hangját. Az utóbbi években rendszeresen James Corden magyar hangja.

2010-ben Jászai Mari-díjjal jutalmazták kiemelkedő tehetségét és még ugyan ebben az évben a Filmszemlén a legjobb férfi főszereplő díját vehette át a Köntörfalak című filmben nyújtott alakításáért. Többszörös Szinkronszemle díjazott is, 2021-ben elnyerte a Legjobb Férfi főszereplőnek járó díjat.

1124 Budapest,  
Németvölgyi út 98.

+36 20 396 7481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.