fbpx

ELEK FERENC

SZÍNMŰVÉSZ

 

Jászai Mari-díjas színész. Fiatalként tagja volt a Héttükör Színpadnak és a Nemzeti Színház Stúdiójának ahonnan útja a Színház- és Filmművészeti Egyetemre vezetett ahol 1998-ban végzett. Azonnal a Katona József Színház szerződtette, melynek azóta is tagja. 

Rendszeresen vállal szerepeket független, alternatív társulatokban is, többek között a TÁP Színházában, a Stúdió K színpadán és a Godot Stand-Up Comedy Club Élet-játék improvizációs sorozatában, de láthatták a nézők a Millenáris, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Budaörsi Játékszín produkcióiban is. Tizenévesen feltűnt a Szomszédok című sorozatban és azóta is sokat foglalkoztatott filmszínész. A 2010-es Filmszemlén a legjobb férfi főszereplő díját vehette át a Köntörfalak című filmben nyújtott alakításáért. Többek között a Tanár című sorozatban is szerepel, mely 2018-ban indult és azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

 Színházi és filmes szerepei mellett rendszeresen szinkronizál is, több száz filmben kölcsönözte már a hangját nagyjából ugyan ennyi színésznek. Példáúl a 2019-es Oroszlánkirályban Zazu is az Ő hangján szólal meg.

1124 Budapest,  
Németvölgyi út 98.

+36 20 396 7481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.