fbpx

ÁRPA ATTILA

SZÍNÉSZ, PRODUCER, FORGATÓKÖNYVÍRÓ

Münchenben született, középiskolába szülővárosában járt, majd a Berkeley-ben található University of California ösztöndíjas hallgatója lett, de a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskola diákja is volt. 

1999-ben nyerte el az RTL Klub kreatív igazgatói tisztségét, ahol olyan produkciókat indított útjára, mint a Legyen Ön is milliomos! vagy a Heti Hetes. Ezt követően a TV2-nél folytatta alkotói munkáját.  Producerként olyan sorozatokat támogatott mint a Barátok közt, a Gálvölgyi Show vagy az Esti Showder. 2004-ben írta és rendezte meg első filmjét, az Argo című akció-vígjátékot, melynek folytatása 2015-ben került a mozikba.

Műsorvezetőként 2007 és 2009 között a Mokka, 2011-től egy évig a Szerencsekerék  című vetélkedő házigazdája volt.

Többek között szerepelt az Egy szoknya, egy nadrág, az S.O.S. Love, a Hippolyt és az Űrpiknik című filmekben, de a Magyarországon forgatott Die Hard - Drágább, mint az életed akciófilmben is szerepet kapott. 2011-ben a Nagy Duettben, Falusi Mariann párjaként izgulhattunk érte.

Az utóbbi időben olyan produkciókban láthattuk, mint a Drága örökösök, a Keresztanyu vagy az Apatigris. A Dancing with the Stars 2. évadában táncpartnerével, Stana Alexandrával  a  4. helyezést érték el. Ő lett a 2022-es A Nagy Ő című valóságshow főszereplője.

2017-től főszerepet játszik Balázs Andrea mellett, a Stephen King regénye alapján írt Tortúrában, melyet a Karinthy Színház színpadán tekinthet meg a nagyérdemű. 2018-ban Pozsgai Zsolt drámájában, a Gina és Fidelben Fidel Castroként láthattuk.

1124 Budapest,  
Németvölgyi út 98.

+36 20 396 7481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.