fbpx

ÁRPA ATTILA

SZÍNÉSZ, PRODUCER, FORGATÓKÖNYVÍRÓ

Münchenben született, középiskolába szülővárosában járt, majd a Berkeley-ben található University of California ösztöndíjas hallgatója lett, de a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskola diákja is volt. 

Szülei révén került kapcsolatba a televíziózással és a film világával: édesapja a TV2-nél volt kreatív igazgató, édesanyja dramaturg.

1999-ben nyerte el az RTL Klub kreatív igazgatói tisztségét, ahol olyan produkciókat indított útjára, mint a Legyen Ön is milliomos!, vagy éppen a Heti Hetes.Ezt követően csatornát váltott és a TV2-nél folytatta alkotói munkáját. 2011-ben szerepelt a Nagy Duettben, Falusi Mariann párjaként.

Producerként olyan sorozatokat támogatott mint a Barátok közt, a Gálvölgyi Show vagy az Esti Showder.

 2004-ben írta és rendezte meg első filmjét, az Argo című akció-vígjátékot, melynek folytatása 2015-ben került a mozikba.

 Többek között szerepelt az Egy szoknya, egy nadrág, az S.O.S. Love, a Hippolyt és a A gyilkos középkor című alkotásokban, de a Magyarországon forgatott Die Hard - Drágább, mint az életed akciófilmben is szerepet kapott.

2017-től főszerepet játszik Balázs Andrea mellett, a Stephen King regénye alapján írt Tortúrában, melyet a Karinthy Színház színpadán tekinthet meg a nagyérdemű.

1124 Budapest,  
Németvölgyi út 98.

+36 20 396 7481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.