fbpx

NIKODÉM ZSIGMOND

SZINKRONRENDEZŐ

 

1993 óta szinkronrendező. Végigjárta a szakmai ranglétrát; volt hangmérnök asszisztens, szinkronvágó, gyártásvezető, rendezőasszisztens, így a szinkronizálás folyamatának minden apró részletével tisztában van.

Pályája elején a Jó reggelt Vietnám vagy a Csupasz pisztoly filmek szinkronjával kezdte, majd olyan nagyszabású alkotások szinkronrendezője volt, mint a Péntek 13., a Karatetigris, a Batman mozifilmek, A kukorica gyermekei, a Kickboxer, a 9 és ½ hét, a Dűne, a Sírhant művek, a Penge, a Herkules, a Legenda vagyok, a Szállító, a Szex és New York,  a Miért éppen Minnesota, az Underworld, a Vén csontok, A feláldozhatók, a High School, a Salt ügynök, a Szabadítsátok ki Willyt!, a Szupercsapat, vagy a Conan, a barbár.

Mint szinkronrendezőnek, neki is vannak kedvenc szinkronmunkái. Ilyen például a Kenneth Branagh-féle Hamlet vagy Andrzej Wajda rendezte Pan Tadeusz.

A fiatalabb generáció is ismeri a nevét, hiszen napjainkban olyan filmeknek rendezte a szinkronját, mint például a Top Gun: Maverick, a Joker, a Deadpool  1-2, a West Side Story, Az öngyilkos osztag, a Squid Game (Nyerd meg az életed) vagy a 2022-es Tűzgyújtó. 

1124 Budapest,  
Németvölgyi út 98.

+36 20 396 7481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.